» Ahli Terbaru: Abdul Hafiz Johari

Seminar Fiqh Al-Nisa'
Sistem Pantau

27-05-2017 02:55
kepada semua, saya telah difahamkan oleh pihak kementerian pengambilan untuk DPLI hnya dilakukan pada januari sahaja. akan tetapi Program ini mengikut kehendak semasa kementerian. bagi tahun ini tiada

25-05-2017 18:00
macam mana nk mohon ye ? saya ada skm level 3 pendidikan awal kanak-kanak

24-05-2017 10:15
slam admin, kursus prguruan lepasan diploma masih ade lagi ke x ea ?

22-05-2017 15:44
Salam Admin,Untuk Intake DPLI untuk Julai, Bagaimana Saya ingin melakukan permohonan. Smile

22-05-2017 09:41
Salam..admin..moho
n pencerahan..apa yang dimaksudkan dengan intake DPLI tiada..Tiada untuk tahun ini sahaja atau tahun-tahun akan datang sehingga diberitahu?

SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KEMASUKAN JANUARI 2012

Seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun mengalu-alukan pelajar baharu yang mendaftar ke kampus ini pada 9 Januari yang lalu. Pengambilan kali ini agak berbeza kerana, ia merupakan pengambilan khas. Sebanyak tiga kumpulan PPISMP adalah daripada guru GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) yang telah lama mengajar di sekolah. Biasanya kumpulan PPISMP adalah bagi kemasukkan Julai, iaitu untuk pelajar-pelajar lepasan SPM. Selain itu terdapat 4 kumpulan DPLI (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah). Ini adalah kumpulan pertama kursus lepasan ijazah yang menggunakan kurikulum tiga semester. Sebelum ini kumpulan ini dikenali dengan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) yang dijalankan selama dua semester. Keseluruhan pelajar baru yang mendaftar pada sesi kali ini ialah seramai 140 orang. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar dan melengkapkan diri untuk menjadi seorang guru yang berwibawa pada masa akan datang.

Sebahagian Pelajar sedang mendaftar