» Ahli Terbaru: SARAHANUM MUHD ALAUDDIN

Daurah Kitab 2016
Sistem Pantau

09-12-2017 10:08
Assalamualaikum. Saya ingin bertanya, bilakah permohonan untuk kemasukan sesi Januari DPLI dibuka? Terima kasih. Smile

22-11-2017 00:20
Assalamualaikum. Bilakah permohonan untuk kemasukan Januari 2018 dibuka? Sekian terima kasih.

21-11-2017 10:13
Assalamualaikum, sy ingin bertanya, bilakah pengambilan kemasukan DPLI januari 2018? terima kasih Smile

09-11-2017 20:46
Salam.bila kursus dpli aksn dibuka semula untuk tahun 2018?

03-11-2017 00:47
Salam n salam sejahtera...bilaka
h pngambilan kursus ini dbuka bagi sesi januari 2018?terima kasih... Smile

PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO INSTITUT PENDIDIKAN GURU LESTARI (IPG Lestari)
Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kementerian Pelajaran Malaysia sedang menganjurkan Pertandingan Mencipta Logo Institut Pendidikan Guru Lestari (IPG Lestari) bagi Program IPG Lestari yang bakal dilancarkan pada 22 April 2012, sempena sambutan Hari Bumi. Semua warga IPG Kampus Tuanku Bainun di jemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Tempat Pertama: RM1,000 Kedua: RM500 Ketiga: 250 Saguhati: RM 100

Tarikh tutup penyertaan pada 9hb Mac 2012. Semua pertanyaan dan borang penyertaan boleh diserahkan ke Jabatan Matematik

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Dr Sajap Maswan (Ketua Unit Multimedia)
SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KEMASUKAN JANUARI 2012

Seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun mengalu-alukan pelajar baharu yang mendaftar ke kampus ini pada 9 Januari yang lalu. Pengambilan kali ini agak berbeza kerana, ia merupakan pengambilan khas. Sebanyak tiga kumpulan PPISMP adalah daripada guru GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) yang telah lama mengajar di sekolah. Biasanya kumpulan PPISMP adalah bagi kemasukkan Julai, iaitu untuk pelajar-pelajar lepasan SPM. Selain itu terdapat 4 kumpulan DPLI (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah). Ini adalah kumpulan pertama kursus lepasan ijazah yang menggunakan kurikulum tiga semester. Sebelum ini kumpulan ini dikenali dengan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) yang dijalankan selama dua semester. Keseluruhan pelajar baru yang mendaftar pada sesi kali ini ialah seramai 140 orang. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar dan melengkapkan diri untuk menjadi seorang guru yang berwibawa pada masa akan datang.

Sebahagian Pelajar sedang mendaftar