» Ahli Terbaru: HAFIZAH BINTI AHMAD MUNIR

Sistem Pantau

19-10-2017 12:39
ssalamualaikum,bil
a permohonan DPLI januari 2018 akan dibuka?

19-10-2017 09:45
ASSALAMUALAIKUM, SAYA NAK TANYA BILA PENGAMBILAN DPLI 2018 AKAN DIBUKA?? Cool

17-10-2017 14:36
Assalamualaikum, saya nak bertanya bilakah permohonan untuk DPLI akan dibuka pada 2017 dan 2018? dan dimana maklumat mengenai pengambilan DPLI tersebut akan disalurkan? Terima kasih

14-10-2017 20:22
Assalamualaikum,bi
la permohonan DPLI januari 2018 akan dibuka? Frown

04-10-2017 14:52
Assalamuikum, bilakah permohonan DPLI akan dibuka? Smile

SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KEMASUKAN JANUARI 2012

Seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun mengalu-alukan pelajar baharu yang mendaftar ke kampus ini pada 9 Januari yang lalu. Pengambilan kali ini agak berbeza kerana, ia merupakan pengambilan khas. Sebanyak tiga kumpulan PPISMP adalah daripada guru GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) yang telah lama mengajar di sekolah. Biasanya kumpulan PPISMP adalah bagi kemasukkan Julai, iaitu untuk pelajar-pelajar lepasan SPM. Selain itu terdapat 4 kumpulan DPLI (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah). Ini adalah kumpulan pertama kursus lepasan ijazah yang menggunakan kurikulum tiga semester. Sebelum ini kumpulan ini dikenali dengan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) yang dijalankan selama dua semester. Keseluruhan pelajar baru yang mendaftar pada sesi kali ini ialah seramai 140 orang. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar dan melengkapkan diri untuk menjadi seorang guru yang berwibawa pada masa akan datang.

Sebahagian Pelajar sedang mendaftar