» Ahli Terbaru: fatinshu

Daurah Kitab 2016
Sistem Pantau

31-01-2018 10:43
Greetings. May I know when is the exact date for DPLI application?

18-01-2018 13:41
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. boleh bagi info bila dpli/kpli boleh register? Atau apa-apa yang berkaitan untuk lanjutkan pengajian untuk menjadi guru. Terima kasih

16-01-2018 22:54
Assalamualaikum. Bila kpli akn dibuka untuk tahun 2018?

08-01-2018 21:01
as salam admin..boleh saya tahu bila tarikh buka dpli/kpli utk tahun 2018? tq

03-01-2018 08:36
Selamat pagi dan salam sejathera..can i know when will open KPLI REGISTRATION

LAWATAN KERJA TIMBALAN REKTOR IPGM KE KAMPUS TUANKU BAINUN
Pada 13 Januari Yang lalu Timbalan Rektor IPGM Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan telah membuat lawatan kerja ke kampus Tuanku Bainun. Antara misi lawatan beliau adalah untuk melihat prasarana yang terdapat di kampus ini dan penambaiakan yang boleh dilaksanakan. Di sebelah pagi beliau telah diraikan di dalam Majlis Penutupan Minggu Pengurusan Pelajar Baharu. Pada jam 10.30 pagi beliau telah meluangkan masa untuk satu pertemuan dengan semua staf akademik di Dewan Kirkby. Banyak perkara telah diperkatakan oleh beliau bagi menaikkan semangat para pelajar dan pensyarah dalam memikul tanggungjawab sebagai pendidik dan bakal pendidik pada masa hadapan. Seterusnya beliau telah di bawa melawat sekitar kampus sebelum kembali ke Putra Jaya. Seluruh warga institut merakamkan jutaan terima kasih kepada Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan.

Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua sedang merasmikan Minggu Penutupan Pengurusan Pelajar Baharu

KONVOKESYEN PISMP KALI Ke-2, 2012
Syabas dan tahniah diucapkan kepada para graduan yang akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Perguruan pada kali ini (PISMP ambilan 2008). Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Konvokesyen tersebut akan diadakan secara berpusat seperti butiran berikut;

Tarikh: 12 - 14 Mac 2012 (18 - 20 R.Akhir 1433H)
Hari: Isnin hingga Rabu
Tempat: Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Sila muat turun dan cetak maklumat berikut;
Surat Jemputan Konvokesyen & Maklumat Konvokesyen
Surat Jawapan
Makluma lanjut sila KLIK pada pautan berikut;
PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO INSTITUT PENDIDIKAN GURU LESTARI (IPG Lestari)
Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kementerian Pelajaran Malaysia sedang menganjurkan Pertandingan Mencipta Logo Institut Pendidikan Guru Lestari (IPG Lestari) bagi Program IPG Lestari yang bakal dilancarkan pada 22 April 2012, sempena sambutan Hari Bumi. Semua warga IPG Kampus Tuanku Bainun di jemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Tempat Pertama: RM1,000 Kedua: RM500 Ketiga: 250 Saguhati: RM 100

Tarikh tutup penyertaan pada 9hb Mac 2012. Semua pertanyaan dan borang penyertaan boleh diserahkan ke Jabatan Matematik

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Dr Sajap Maswan (Ketua Unit Multimedia)