» Ahli Terbaru: Lay Ah Nam

Daurah Hadith 2017
Daurah Kitab 2016

11-04-2018 10:01
salam, bila DPLI akan dibuka?

23-03-2018 20:38
salam, bila DPLI akan dibuka?

23-03-2018 08:54
Aslm bila dpli akn dibuka utk thn 2018?

18-03-2018 11:16
Salam, bila permohonan DPLI akan dibuka?

15-03-2018 18:12
Salam, bila permohonan DPLI akan dibuka?

KONVOKESYEN PISMP KALI Ke-2, 2012
Syabas dan tahniah diucapkan kepada para graduan yang akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Perguruan pada kali ini (PISMP ambilan 2008). Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Konvokesyen tersebut akan diadakan secara berpusat seperti butiran berikut;

Tarikh: 12 - 14 Mac 2012 (18 - 20 R.Akhir 1433H)
Hari: Isnin hingga Rabu
Tempat: Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Sila muat turun dan cetak maklumat berikut;
Surat Jemputan Konvokesyen & Maklumat Konvokesyen
Surat Jawapan
Makluma lanjut sila KLIK pada pautan berikut;
PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO INSTITUT PENDIDIKAN GURU LESTARI (IPG Lestari)
Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kementerian Pelajaran Malaysia sedang menganjurkan Pertandingan Mencipta Logo Institut Pendidikan Guru Lestari (IPG Lestari) bagi Program IPG Lestari yang bakal dilancarkan pada 22 April 2012, sempena sambutan Hari Bumi. Semua warga IPG Kampus Tuanku Bainun di jemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Tempat Pertama: RM1,000 Kedua: RM500 Ketiga: 250 Saguhati: RM 100

Tarikh tutup penyertaan pada 9hb Mac 2012. Semua pertanyaan dan borang penyertaan boleh diserahkan ke Jabatan Matematik

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Dr Sajap Maswan (Ketua Unit Multimedia)
SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KEMASUKAN JANUARI 2012

Seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun mengalu-alukan pelajar baharu yang mendaftar ke kampus ini pada 9 Januari yang lalu. Pengambilan kali ini agak berbeza kerana, ia merupakan pengambilan khas. Sebanyak tiga kumpulan PPISMP adalah daripada guru GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) yang telah lama mengajar di sekolah. Biasanya kumpulan PPISMP adalah bagi kemasukkan Julai, iaitu untuk pelajar-pelajar lepasan SPM. Selain itu terdapat 4 kumpulan DPLI (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah). Ini adalah kumpulan pertama kursus lepasan ijazah yang menggunakan kurikulum tiga semester. Sebelum ini kumpulan ini dikenali dengan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) yang dijalankan selama dua semester. Keseluruhan pelajar baru yang mendaftar pada sesi kali ini ialah seramai 140 orang. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar dan melengkapkan diri untuk menjadi seorang guru yang berwibawa pada masa akan datang.

Sebahagian Pelajar sedang mendaftar