» Ahli Terbaru: NORLIA

Daurah Hadith 2017
Daurah Kitab 2016

18-07-2018 17:01
Macam mana nak apply dpli di UPSI?

02-07-2018 13:12
program DPLI yang dibuka bt masa skrg hanya di UM je ke?

16-06-2018 21:51
as salam dan hai..boleh taip kat google je dpli 2018 boleh follow link yg diberi. tq

11-06-2018 21:42
dpli 2018 ada x ?

11-06-2018 13:14
Assalammualaikum, DPLI bagi tahun 2018 bila dibuka? Smile

LAWATAN KERJA TIMBALAN REKTOR IPGM KE KAMPUS TUANKU BAINUN
Pada 13 Januari Yang lalu Timbalan Rektor IPGM Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan telah membuat lawatan kerja ke kampus Tuanku Bainun. Antara misi lawatan beliau adalah untuk melihat prasarana yang terdapat di kampus ini dan penambaiakan yang boleh dilaksanakan. Di sebelah pagi beliau telah diraikan di dalam Majlis Penutupan Minggu Pengurusan Pelajar Baharu. Pada jam 10.30 pagi beliau telah meluangkan masa untuk satu pertemuan dengan semua staf akademik di Dewan Kirkby. Banyak perkara telah diperkatakan oleh beliau bagi menaikkan semangat para pelajar dan pensyarah dalam memikul tanggungjawab sebagai pendidik dan bakal pendidik pada masa hadapan. Seterusnya beliau telah di bawa melawat sekitar kampus sebelum kembali ke Putra Jaya. Seluruh warga institut merakamkan jutaan terima kasih kepada Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan.

Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua sedang merasmikan Minggu Penutupan Pengurusan Pelajar Baharu

KONVOKESYEN PISMP KALI Ke-2, 2012
Syabas dan tahniah diucapkan kepada para graduan yang akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Perguruan pada kali ini (PISMP ambilan 2008). Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Konvokesyen tersebut akan diadakan secara berpusat seperti butiran berikut;

Tarikh: 12 - 14 Mac 2012 (18 - 20 R.Akhir 1433H)
Hari: Isnin hingga Rabu
Tempat: Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Sila muat turun dan cetak maklumat berikut;
Surat Jemputan Konvokesyen & Maklumat Konvokesyen
Surat Jawapan
Makluma lanjut sila KLIK pada pautan berikut;
PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO INSTITUT PENDIDIKAN GURU LESTARI (IPG Lestari)
Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kementerian Pelajaran Malaysia sedang menganjurkan Pertandingan Mencipta Logo Institut Pendidikan Guru Lestari (IPG Lestari) bagi Program IPG Lestari yang bakal dilancarkan pada 22 April 2012, sempena sambutan Hari Bumi. Semua warga IPG Kampus Tuanku Bainun di jemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Tempat Pertama: RM1,000 Kedua: RM500 Ketiga: 250 Saguhati: RM 100

Tarikh tutup penyertaan pada 9hb Mac 2012. Semua pertanyaan dan borang penyertaan boleh diserahkan ke Jabatan Matematik

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Dr Sajap Maswan (Ketua Unit Multimedia)
SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KEMASUKAN JANUARI 2012

Seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun mengalu-alukan pelajar baharu yang mendaftar ke kampus ini pada 9 Januari yang lalu. Pengambilan kali ini agak berbeza kerana, ia merupakan pengambilan khas. Sebanyak tiga kumpulan PPISMP adalah daripada guru GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih) yang telah lama mengajar di sekolah. Biasanya kumpulan PPISMP adalah bagi kemasukkan Julai, iaitu untuk pelajar-pelajar lepasan SPM. Selain itu terdapat 4 kumpulan DPLI (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah). Ini adalah kumpulan pertama kursus lepasan ijazah yang menggunakan kurikulum tiga semester. Sebelum ini kumpulan ini dikenali dengan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) yang dijalankan selama dua semester. Keseluruhan pelajar baru yang mendaftar pada sesi kali ini ialah seramai 140 orang. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar dan melengkapkan diri untuk menjadi seorang guru yang berwibawa pada masa akan datang.

Sebahagian Pelajar sedang mendaftar