» Ahli Terbaru: NUR SYUHADA BT MOHAMAD AZNAN
MANUAL PENGURUSAN 2022
SENARAI JABATAN & UNIT 2022

28-12-2020 09:50
Wsalam dan salam sejahtera semua...sila rujuk laman web https://pismp.moe.
gov.my/ untuk maklumat terkini..Terima Kasih.

16-11-2020 20:48
Assalamualaikum. Bila permohonan seterusnya akn dibuka utk program perguruan lepasan ijazah?

03-11-2020 11:21
ICONFED 2020 is going virtual from 17- 18 November 2020 !!! Click here to visit our website ... http://ipgktb.edu.
my/iconfed2020/

17-08-2020 14:28
Wsalam dan salam sejahtera semua...sila rujuk laman web https://pismp.moe.
gov.my/ untuk maklumat terkini..Terima Kasih.

27-07-2020 01:30
Hai.. Bila permohonan dibuka utk program perguruan lepasan ijazah?

Kejohanan Olahraga Tahunan Kali Ke -16 IPG Kampus Tuanku Bainun

Pada 8 Mac 2012, Institut Pendidikan Guru Kampus Tuanku Bainun telah mengadakan Kejohanan Olahraga Tahunan (KOT) Kali Ke-16.

Bekas atlit negara Zaiton Binti Othman, menyampaikan hadiah kepada salah seorang pemenang

Raptai Kejohanan Olahraga Tahunan Kali ke-16
Pada 6 Mac 2012, telah berlangsung raptai kali pertama untuk perbarisan masuk kontinjen rumah sukan Amanah,Betari,Cemerlang dan Bestari dan Badan-badan Beruniform pada pukul 5.15 petang.

Saringan Kejohanan Olahraga Tahunan
Pada 27-28 Februari 2012 telah berlangsung acara Saringan bagi atlit-atlit yang mewakili rumah sukan iaitu Amanah,Bestari,Cemerlang dan Dinamik untuk berebut pingat emas,perak dan gangsa bagi acara 200 m,merejam lembing,lompat jauh,lempar cakera,lontar peluru,lompat kijang dan lain-lain lagi.

LAWATAN KERJA TIMBALAN REKTOR IPGM KE KAMPUS TUANKU BAINUN
Pada 13 Januari Yang lalu Timbalan Rektor IPGM Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan telah membuat lawatan kerja ke kampus Tuanku Bainun. Antara misi lawatan beliau adalah untuk melihat prasarana yang terdapat di kampus ini dan penambaiakan yang boleh dilaksanakan. Di sebelah pagi beliau telah diraikan di dalam Majlis Penutupan Minggu Pengurusan Pelajar Baharu. Pada jam 10.30 pagi beliau telah meluangkan masa untuk satu pertemuan dengan semua staf akademik di Dewan Kirkby. Banyak perkara telah diperkatakan oleh beliau bagi menaikkan semangat para pelajar dan pensyarah dalam memikul tanggungjawab sebagai pendidik dan bakal pendidik pada masa hadapan. Seterusnya beliau telah di bawa melawat sekitar kampus sebelum kembali ke Putra Jaya. Seluruh warga institut merakamkan jutaan terima kasih kepada Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua dan rombongan.

Yg. Bhg. Dr. Lee Boon Hua sedang merasmikan Minggu Penutupan Pengurusan Pelajar Baharu

KONVOKESYEN PISMP KALI Ke-2, 2012
Syabas dan tahniah diucapkan kepada para graduan yang akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Perguruan pada kali ini (PISMP ambilan 2008). Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Konvokesyen tersebut akan diadakan secara berpusat seperti butiran berikut;

Tarikh: 12 - 14 Mac 2012 (18 - 20 R.Akhir 1433H)
Hari: Isnin hingga Rabu
Tempat: Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Dewan Perdana, PICC, Presint 5, Putrajaya

Sila muat turun dan cetak maklumat berikut;
Surat Jemputan Konvokesyen & Maklumat Konvokesyen
Surat Jawapan
Makluma lanjut sila KLIK pada pautan berikut;
PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO INSTITUT PENDIDIKAN GURU LESTARI (IPG Lestari)
Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kementerian Pelajaran Malaysia sedang menganjurkan Pertandingan Mencipta Logo Institut Pendidikan Guru Lestari (IPG Lestari) bagi Program IPG Lestari yang bakal dilancarkan pada 22 April 2012, sempena sambutan Hari Bumi. Semua warga IPG Kampus Tuanku Bainun di jemput untuk menyertai pertandingan tersebut.

Tempat Pertama: RM1,000 Kedua: RM500 Ketiga: 250 Saguhati: RM 100

Tarikh tutup penyertaan pada 9hb Mac 2012. Semua pertanyaan dan borang penyertaan boleh diserahkan ke Jabatan Matematik

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Dr Sajap Maswan (Ketua Unit Multimedia)